09.05.18

Moederdag: dit is waarom bloomon helemaal #FORHER is

Moederdag: dit is waarom bloomon helemaal #FORHER is

Bijzondere verhalen van powervrouwen uit onze community.

Op Internationale Vrouwendag (8 maart) vroegen wij onze community om hun verhalen over de speciale vrouwen in hun leven te delen via social media. We hebben prachtige, krachtige verhalen van jullie gekregen en hier gebundeld. Deze verhalen hebben we hier gebundeld. Deze vrouwen krijgen een jaar lang bloomon bossen van ons. Gefeliciteerd!

She deserves a statue!

Leatitia Mouton over haar moeder Chantal Bauwens (50)

‘Ik wil graag een ode brengen aan mijn moeder Chantal. Haar doorzettingsvermogen verdient een standbeeld, maar ik ben er zeker van dat ze liever bloemen van bloomon wil. Ze is al 22 jaar mijn rots in de branding. Niet alleen de mijne, want ze helpt ook al jaren als vrijwilliger om nieuwkomers in België te helpen settelen. Zo leerde ze een Gladys, een Ghanese vrouw, hoe vaatwasmachines werken en welk schoonmaakmiddel ze waarvoor moet gebruiken. Resultaat: in no time had Gladys een baan als schoonmaakster.

Mijn moeder barst van de creativiteit en bruist van de goede ideeën. Door haar chronische ziekte CVS kan ze helaas maar een klein deel realiseren. Ze heeft vaak slechte momenten en heeft ontelbaar veel doktersbezoeken, maar ze geeft altijd het beste van zichzelf en is bijzonder strijdlustig. Dat verdient een bloemetje, toch?’

Moederdag: She truly is an unsung hero

Gemma Cox over haar moeder:

‘De vrouw die ik wil opgeven, is mijn moeder. Ze is een ware heldin. Ze heeft jarenlang op een probleemschool bij ons in de stad gewerkt, waar ze studenten met gedragsproblemen helpt. Ondanks dat het haar veel energie kost, houdt ze heel veel van haar werk. Zeven jaar geleden werd ze in het ziekenhuis opgenomen, omdat de artsen dachten dat ze alvleesklierkanker had. Na een zware operatie, waarbij een groot deel van haar spijsverteringskanaal werd verwijderd, is ze nog altijd bij ons. Pas geleden werd ze helaas weer opgenomen met een infectie in haar buik en de laatste keer dat ik op bezoek ging, was ze vrienden geworden met alle vrouwen en verpleegsters op haar afdeling. Ze vonden haar zo leuk dat ze niet wilden dat ze naar een andere afdeling zou worden verplaatst.

Haar humor, intelligentie, vriendelijkheid, doorzettingsvermogen, moederinstinct, dapperheid en koppigheid zijn een bron van inspiratie voor mij. Haar hele leven zorgt ze al voor andere vrouwen en voor mij, nu is het tijd om haar in de watten te leggen.’

She inspires me to be powerful

Marloeke van Rijn over haar moeder Hanneke (69)

‘De vrouw die mij inspireert is mijn moeder. Natuurlijk, zul je zeggen, maar zo natuurlijk is dit niet. 38 jaar geleden werd ik geboren als eerste dochter in een warm gezin. Mijn moeder had een hoge functie bij KLM en zei haar baan op om volledig voor mijn zusje en mij te zorgen. Iets wat ik enorm waardeer, omdat ik nu zelf moeder van twee kinderen ben en mijn baan heel belangrijk vind. Ze was er altijd. De diepgaande gesprekken aan tafel over alle denkbare onderwerpen herinner ik mij als zeer waardevol. Ook in lastige tijden op school was zij er voor ons. Zij is degene die ons eigenwaarde geleerd heeft, maar ook om van elkaar en jezelf te houden. Nadat mijn vader plotseling overleed op zijn 56e, wist mijn moeder zich staande te houden. Niet zeuren, maar doorgaan is haar motto. Ondanks al haar gezondheidsproblemen hoor je mijn moeder nooit, maar dan ook nooit klagen. Ze is een echte powervrouw: liefdevol, altijd geïnteresseerd en bovenal een fantastische moeder en oma. Mijn moeder is geen zakenvrouw en heeft geen carrière gemaakt. Hoewel, eigenlijk wel. Zij heeft er namelijk voor gezorgd dat mijn zusje en ik krachtige, zelfstandige vrouwen zijn.’

#FORHER: Bestel de perfecte Moederdagcadeaus

Moederdag boeket en giftcard

Bestel nu je bos die we speciaal voor Moederdag hebben samengesteld en verras je moeder op deze speciale dag. Geef je een Moederdag giftcard? Dan kan ze zelf kiezen wanneer ze haar bos ontvangt.

We wilden ook iets speciaals #FORHER doen: een ode aan de prachtige vrouwen in ons leven. We hebben ons laten inspireren door prachtige bloemen en de verhalen die we in onze community horen. Geen cliché’s, alleen echte verhalen. We vroegen onze community wat er zo bijzonder is aan de belangrijkste vrouwen in hun leven. Dit is het resultaat:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=oKsMDA6RWtU[/embedyt]

Bestel nu je bos die we speciaal voor Moederdag hebben samengesteld en verras je moeder op deze speciale dag. Geef je een Moederdag giftcard? Dan kan ze zelf kiezen wanneer ze haar bos ontvangt.

Bestel je Moederdag bos