10.04.17

Kunstenaar Ren Phillips

Kunstenaar Ren Phillips

Over je werk en inspiratie…

Ik heb een passie voor moderne kunst en haal mijn inspiratie uit het werk van kunstenaars uit de jaren twintig tot nu. Ik ben altijd een grote bewonderaar geweest van figuratieve kunst en impressionisten zoals Monet. De technische kant van een kunst maken boeit me eigenlijk niet zo. Ik benader het meer op gevoel, en ga voor patronen, symmetrie en gedurfde urban art <. Ik heb een paar jaar in een tattoo shop gewerkt. Daar heb ik geleerd dat dikke, gedurfde lijnen perfect werken voor het zetten van een goeie tattoo. Die ervaring zie je zeker terug in mijn recente collecties . Ik teken met een natuurlijke heavy hand en voor lange tijd was mijn stijl zoals je die ziet bij old-school Amerikaanse tattoos. Nu heb ik mijn stijl verder ontwikkeld en ben ik erg geïnspireerd door de Amsterdamse kunstenaar Pete Parra . Wat er nog aankomt? Ik werk nu samen met een stage designer aan led light illustraties. Een erg spannend project!

](/blog/content/images/2017/04/02..jpg)

Het verhaal achter je kleurrijke landschapskunstwerk…
Mijn partner Tim heeft samen mij een heel weekend aan dit schilderij gewerkt. Er hingen eerst een paar kleine werken aan deze muur, maar we wilden allebei voor iets groters gaan aangezien onze woonkamer zo lekker ruim en licht is. Tim vond een paar inspirerende patronen uit de jaren twintig. Gebaseerd op deze prints heb ik toen ongeveer 10 verschillende digitale designs ontworpen. Voordat onze keuze viel op kleurrijk en stevig geometrisch design, hebben we samen uitgebreid gesproken over wat we wilden maken voor ons huis. Het resultaat: een zonsondergang in een woestijnlandschap.

Beschrijf je interieurstijl in drie woorden…

Minimalistisch – wij gaan altijd voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. En dus proberen we weg te blijven van rommel en frutsels (daar heb je nou een zolder voor!). Als iets niet echt een plekje heeft of niet past bij waar wij voor staan, dan doen wij het dus gewoon weg.

Ruimtelijk – het licht in ons appartement is echt geweldig! Wonen op de bovenste verdieping met hoge plafonds maakt deze plek zo fris en open. Het daglicht schijnt perfect op onze keukentafel, en ik vind het dus heerlijk om hier in de ochtend aan te tekenen.

Altijd met een doel – We hebben een duidelijke visie voor onze woonruimte. We blijven net zo lang werken aan ons interieur, totdat iets perfect past. We zijn gek op vintage en homemade stukken. Wachten of verder zoeken is voor ons geen probleem: we gaan altijd maar door totdat we het precies hebben zoals ’t in ons hoofd zit.

Drie dingen die je everyday happiness geven…

Muziek verkennen – Ik ben echt geobsedeerd door het zoeken naar nieuwe muziek! Ik maak en deel vaak zelf playlists met mijn vrienden via Spotify: een perfecte manier om te luisteren naar nieuwe sounds – zonder dat je eerst een hoop herrie moet aanhoren. Nu staat Chance the Rapper, Blood Orange en Frank Ocean bij mij vaak op.

Thuis koken – gezond koken en eten is echt iets wat Tim en ik graag samendoen. We zijn gek op verse, lokale en gezonde ingrediënten en hebben laatst een heerlijk roerbakgerecht met verse groenten gemaakt – echt een aanrader!

Connecten via Instagram – een perfect platform om kunstenaars en illustrators over heel de wereld te volgen. Het begrijpen en ervaren van een compleet andere mindset dan die van mij vind ik erg inspirerend.