17.10.18

Binnenkijken bij bloemenfans: tips, tricks en inspiratie

Binnenkijken bij bloemenfans: tips, tricks en inspiratie

Meesterwerken in de keuken, hal en eetkamer

Je huis vertelt jouw eigen verhaal. En een huis zonder bloemen is als een boek zonder titel, als je het de grootste bloemenlovers vraagt! Jantina, Angelique, Céline en Suzanne vertellen je op welke plekken in huis hun bloemen het beste tot hun recht komen en delen hun persoonlijke stylingtips – voor je bloemen én (herfst)interieur.

Jantina de Vries

Jan10aa-1080x1080
Instagram : @jan10aa

“Een interieur zonder bloemen is voor mij ondenkbaar, dat heb ik vanuit huis meegekregen. Als de tuin iets moois te bieden heeft, knipt mijn moeder zelf wat mooie takken of bloemen voor in een vaas, en de rest van het jaar haalt ze iets bij de bloemist. Ik kies, net als mijn moeder trouwens, niet voor strakke, gebonden bossen, maar liever voor bloemen of takken die losjes in een vaas staan.

Ons interieur is wat kleuren betreft vrij basic: veel wittinten omdat ik daar nu eenmaal nooit op uitgekeken raak. De bloemen brengen kleur in huis. Ze vallen door het witte interieur ook nog eens extra op. Echte complimentenvangers!”

Nog één keer, dan...

“De herfst is natuurlijk hét seizoen om lekker binnen bij de kachel te zitten. Vaak haal ik mooie takken in huis en met vier kinderen is er altijd wel iemand die thuiskomt met een mooi herfstig knutselwerkje van kastanjes of bladeren in de mooiste herfstkleuren.

Het is altijd wel even een klusje om een verse bos mooi te schikken. Ik bekijk de bloemen nauwkeurig, schik ze, herschik ze nog een keer, draai de vaas, nog één keer herschikken, nog een keer draaien en... je raadt het al, nog één keer herschikken.”

Angelique van den Reek

lieks-home_1080x1080
Instagram : @lieks_home
Website : lieks-home.nl

“Bloemen zijn onmisbaar hier in huis, dat heb ik van mijn moeder meegekregen. Een prachtige bos bloemen maakt van ons huis echt ons thuis. Het huis verandert door het seizoen heen, dus ook de bloemen. Niets is leuker om met stelen te spelen – doe ze in kleine vaasjes of kies voor een grote vaas. Zo is je interieur elke keer anders.”

Genieten!

“Ik hou van de herfst. Je hebt een warme trui aan, de herfstzon schijnt op je snoet. De bladeren hebben prachtige kleuren gekregen, dat is toch genieten! Dat gevoel wil je dan ook in je interieur: kaarsjes kunnen weer aan, de warme plaids uit de kast, en je lekkerste sokken aan je voeten.

Mijn favoriete plek in huis is de eetkamertafel, het is een grote tafel waar we met veel vrienden en familie aan kunnen zitten en daar mag een grote bos bloemen zeker niet aan ontbreken. Door de bloemen in een grote vaas te doen nodigt het ook uit om hier te zitten.”

Céline

doitmyself_1080x1080
Instagram : @idoitmyself.be
Website : idoitmyself.be

“Bloemen geven een fijne sfeer aan mijn interieur. Ze brengen warmte. Daarnaast zijn het echte decoratiestukken die lekker vaak veranderen. Ik houd van de warmte van de herfst – het cocoonen op de bank, het knusse. De warme kleuren van de bladeren en bloemen creëren een warm gevoel vanbinnen, dat we van buiten verliezen.”

Het hart van het huis

“Ik schik mijn bloemen precies zoals bloomon het altijd uitlegt: ik bouw een stevig frame door ze gekruist in de vaas te zetten. Daarna breng ik volume in de bos – daar hou ik van! Meestal vind je mijn bos op de eettafel, het kloppend hart van mijn huis. Het is de plek waar iedereen bij elkaar komt om te kletsen, te eten en te relaxen. Ik geniet er het meest.”

Suzanne de Jong

ensuus_1080x1080
Instagram : @ensuus
Website : ensuus.nl

“Ik vind het vooral erg leuk om te spelen met kleuren van het seizoen of accentkleuren uit je interieur. Het wordt er altijd gelijk een stuk vrolijker of gezelliger van. Meestal plaats ik een groot boeket of losse takken centraal op het kookeiland of op de eettafel, als statement in de ruimte.”

Kom maar door met die kaarsjes

“Herfst staat voor mij voor gezelligheid, warmte en sfeer – daarom combineer ik de kleuren van een herfstboeket met accessoires in huis in met warme rode, roze en oranje tinten. Denk aan kussens en warme plaids voor op de bank en natuurlijk kaarsjes en waxinelichtjes!

Ik vind het leuk om gelaagdheid te creëren in een bos, dus zet de langere takken bewust achteraan. Ook kijk ik altijd of de bloemen qua kleur goed verdeeld zijn. De lampionnetjes heb ik bijvoorbeeld vooraan in de bos gezet, omdat er daar dan ook iets ‘gebeurt’. De koele tint van de vaas zorgt voor een mooi contrast met de warme kleuren van de bloemen.”

Heb jij ook een toffe foto van jouw bos bloemen op een leuke plek in huis? Deel ‘m met ons op Instagram en gebruik #bloomon voor een repost.